Само в 7DniSofia.bg

Борисов изригна: Дайте им всички билбордове да пишат каквото лошо има, нека се покажем какви сме…

Бойко Борисов (3)

Ден преди тържественото откриване на европредседателството на България правителството провежда заседанието си в реновираната зала в НДК за сбирките на представителите на Европейския съюз през следващите 6 месеца у нас.

Залата е една от най-модерните изградени в Европа и в нея министрите разполагат с модерни технологии и комфорт. Всеки един от тях носи специален бадж, със снимка, което е в последните изисквания за сигурност. Преди началото на заседанието на огромния екран в залата беше пуснат и рекламния клип за европредседателството.

„Да тестваме залата днес е цялата идея за преместването на заседанието днес. Ще започнем с точка 16 и 17, за това съм поканил и ректорите на СУ“, заяви примемиерът Бойко Борисов при откриването на заседанието.

В днешното си заседание правителството ще реши за отпускане на компенсации на Софийския университет, а учебното заведение се отказа да протестира заради отнетата сграда на бившия механотехникум на бул. „Ал.Стамболийски“ в столицата. Договорката беше направена в понеделник след среща на ректора на университета проф. Анастас Герджиков и деканите на факултетите с министрите на образованието и на финансите Красимир Вълчев и Владислав Горанов.

Премиерът Борисов коментира и горещата тема за свалените билбордове на на полицаите и заяви, че не пречат на никой и ще провери, кой ги е свалил. Той подчерта всеки един милион, който е даден за увеличение на заплати в секторите. „Безпорно искаме да увеличим доходите на всички, вчера и на КСНС беше говорено за увеличение на бюджета във военния сектор. Който каквото има да каже и да сложи да се разреши“, заяви Борисов и допълни, че бързо се забрави колко милиарда са изплатени за Белене, КТБ и централите. „Дадохме на университетите, сега ще дойде и УНСС с искате за 1,8 млн. лв. Днес в 3 часа министър Радев ще се срещне с тях, за да се види целия генезис в сектора. Който каквото иска, ги оставете“, подчерта Борисов.

Борисов отново заяви по горещата тема за Банско, че там няма да се сложи нито една керемида.

Източник: ПИК

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории