Последни разкрития! Килърът на Петър Христов обзавел специална стая с панорамни стъкла за стрелбата…

строеж

Килърът на бизнесмена Петър Христов си е обзавел наблюдателница на третия етаж в изоставения строеж, откъдето е прострелял жертвата си. След извършване на аутопсията стана ясно, че 5 от общо 7 куршума са го пронизали.

Оловото попаднало в гърдите, шията и главата, като част от раните са входно изходни, поради което се предполагаше, че изстрелите са 8, пише „Телеграф”.

Три седмици преди покушението е било счупено стъклото, гледащо точно към площадка пред офисите на убития. Оттам се е подало дулото на картечен пистолет „Скорпион” калибър 7,65 мм, с който се предполага, че е открит огън по Христов.

Назначените балистични експертизи трябва да изяснят със сигурност дали такъв тип е било оръжието. Криминалистите установили, че убиецът си примъкнал дървено скеле тип магаре.

Строители го използват, за да си нареждат инструментите. То е поставено на мястото на липсващото стъкло от строежа, който гледа към бул. „България”.

Разследващите смятат, че този ход е направен, за да може да се скрие видимостта към третия етаж на строежа от отсрещния мол или случайни минувачи.

Килърът се е възползвал и от друго предимство на мястото на стрелбата – третият етаж е бил облицован с панорамни стъкла, които изглеждат леко опушени и отвън и трудно може да се види и разпознае лицето на евентуалния извършител.

 

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.