Само в 7DniSofia.bg

Последни подробности: Христов успял да види убиеца си и с последни сили споделил пред съдружника си…

петър христов

Професионален убиец ликвидира бизнесменът Петър Христов вчера сутринта малко преди да влезе в офиса си на столичния бул. „България“. Точно в 10 часа единият от двамата шофьори на бизнесмена паркирал на ул. „Ралевица“ 98А, намираща се до мол „България“ в столичния кв. „Манастирски ливади“.

Петър излязъл от черния джип „Ауди SQ7” последен модел с номер 2272, качил няколко стълби, след което проехтели изстрелите. Христов се свлякъл на площадката, която вчера бе старателно оглеждана от криминалисти, пише „Телеграф“.

Шофьорът заедно с Валентин Милушев, член на борда на директорите в „Пропъртис мениджмънт груп“, подкарали бясно към ВМА. Преди това звъннали на тел. 112, за да съобщят за станалото и да ги очаква екип. За целта дежурният от столичната полиция се свързал с дежурния във Военномедицинска академия, за да съобщи, че карат простреляния натам. Минути след приемането му – 10:49, Христов починал.

Смята се, че Христов е видял убиеца си, тъй като входните рани са в гърдите. Вероятно е имал сили да сподели пред съдружника си, откъде са дошли изстрелите, тъй като МВР шефовете вчера, които присъстваха на огледа, искаха да разговарят с него, но той беше във ВМА. „Убиецът е професионалист.

Използвал е оръжие с калибър 7,65 мм. Той е специфичен. Експертиза ще покаже дали става въпрос за пистолет или пушка. Самият факт обаче е, че е изстрелял 8 куршума и всички са покосили Христов, говори много за начина му на действие“, споделиха разследващи. Предполага се, че килърът е натиснал спусъка от близката строяща се сграда, която е на десетина метра от офисите на Христов.

Строежът обаче от месеци е замразен, а преди седмица е била премахната оградата му откъм улица „Казбек“. Вероятно оттам убиецът се е промъкнал в строежа и необезпокояван е следил кога идва и си тръгва мишената му. Човек от блока до офисите на Христов разказа, че убитият нямал охрана. Имал двама шофьори, единият се казвал Боби и били яки момчета.

Боби често стоял на ул. „Ралевица“ и чакал шефа си в готовност да тръгнат. Освен джипа „Ауди“ бизнесменът ползвал и S-класа.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.