Славчо Велков с нови разкрития около убийството в Нови Искър! Самоубил ли се е наистина Росен Ангелов?

Славчо Велков

Шесторното убийство в Нови Искър продължава да тресе обществото, дори след като убиецът беше открит мъртъв. Версии се плетат и разплитат – възможно ли е Росен Ангелов да е истинският извършител на бруталната масова екзекуция, дали е действал сам, самоубил ли се е наистина, какви са причините за трагедията. Засега полицията продължава да работи и окончателен отговор на тези въпроси няма.

Потърсихме експерта по национална сигурност Славчо Велков, депутат от БСП, за коментар на случващото се.

Интервю на Албена БОРИСОВА

– Само преди няколко дни казахте, че убиецът няма да излезе жив от ситуацията. Така и стана…

– Аз сега още нищо не мога да кажа. Още се се работи по случая. Някой трябва да докаже, че наистина Росен Ангелов се е самоубил.

– Точно там е проблемът. Много хора се съмняват, че се е самоубил. Експерти също подхвърлят версия, че е възможно да не е посегнал сам на живота си…

– Хората винаги търсят пикантерията, загадъчното. Не бих се учудил от такава развръзка. До самоубийство могат да стигнат хора и с най-желязна психика. Въпросът е какво се е случило. Дали наистина е имало толкова силна емоционална любовна връзка между него и жената. Има обаче нещо много по-важно, което аз не чух никой да коментира. Как така следовото куче не откри мястото, където беше намерен трупът на Ангелов, след като то заведе криминалистите до къщата, където той е пребивавал, тренирал е, гледал телевизия. Двете отстоят само на 500 м. По горещи следи откриването му е безпроблемно. За мене остава напълно неразкрит този проблем. Никой не зададе този въпрос, никой и не коментира този факт.

– Защо?

– Ние имаме много добри следователи и криминалисти. Но трябва да бъдат оставени да си вършат спокойно работата. Доста силни сме в криминалистиката, но не и в оперативното издирване. Затова има толкова много престъпници, които се разхождат на свобода.

– За Ангелов излязоха съобщения, че е бил информатор на ДАНС и МВР?!

– Не смятам, че той е имал толкова голям информационен ресурс, че да бъде използван като агент. Той се е криел. Тази версия не ми изглежда сериозна.

– Има ли логика един човек, извършил хладнокръвно масово убийство, да посегне на живота си?

– Да, категорично. Зависи от психическото му състояние. Може да е разбрал, че не може да се измъкне и затова да е решил да се самоубие.

– Целият сценарий е малко объркан? Убил жената, след това се върнал и ликвидирал семейството й, местил труповете… 

– Още никой не е казал точно какво се е случило. Явно, че или се е боял, че някой го е видял или пък че знае кой е каква връзка има с жената. Или пък е изпаднал в такава ярост, че тя го е заслепила. Самият факт, че бащата се е обадил на сина си, значи, че е имало проблем. Дали отстъствието на жената го е разтревожило, дали мисълта с кого е тя, или пък, че кучето се е върнало само… Само можем да гадаем. От разкази на свидетели стана ясно, че Росен Ангелов силно е обичал Кети.

– За какво му е на един самоубиец да се стреля със заглушител?

– Не е странно това. Ако заглушителят е самоделен и трудно е можел да се отдели. А може и Ангелов просто да не е искал да се разбере, че се е застрелял.

– Педофилите по принцип са страхливи хора. Как един такъв човек може да извърши такова ужасяващо убийство?

– Възможно е. Не винаги убийците са смели хора. Доказано е, че в обикновения си живот те са страхливи. За самия Ангелов в харектеристиката му от затвора се казва, че е бил сприхав и избухлив. Но когато се стигнало до пряка схватка, се уплашил.

– МВР за първи път даваше толкова много информация за случая. За нас, журналистите, това е добре. Но принцип за всички е ясно, че би могло да се попречи на разследването при такава информационна вълна?

– Убийството се случи около празниците. Току-що започна европредседателството ни. Всички бяха притеснени от евентуална негативна реакция. Да не се създаде в очите на останалия свят впечтление за дестабилизация в нашата страна. Интересът беше много голям. За това се даде толкова много информация. Макар че това наистина би могло да попречи на разследването.

Източник: ПИК

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории