Основната версия за убийството на Петър Христов: Разкрил бандата на Наглите, а те му отмъщават…

петър христов

Той заведе основния свидетел срещу Наглите при Цветанов

Основната версия за убийството на Петър Христов е отмъщение на Наглите, научи “24 часа” от високопоставен източник в МВР.

Убитият в София бизнесмен е човекът, който помага да бъде разкрита бандата Наглите, която в продължение на 3 години отвлече 13 души, уби двама, поиска почти 40 милиона евро откуп и успя да прибере в крайна сметка над 3 милиона.

Приносът на Петър Христов е, че прави връзката между новия екип разследващи служители на ГДБОП и човек от престъпния свят, директно свързан с Наглите. Това е Валентин Михайлов-Ихтиманския, който участва в някои от отвличанията и в охраната на част от жервите на групата.

Ихтиманския става защитен свидетел. Любо Гребеца, който също сътрудничи на разследването, получава по-лека присъда – 10 години. Останалите от “Наглите” – Прокопи Прокопиев-Културиста, Ивайло Евтимов-Йожи и Даниел Димитров-Релето получават по 18 години.

Четирима от “Наглите” са оправдани. Годината на окончателните присъди е 2014. Три години по-късно Любо Гребеца и Йожи поискаха да излязат на свобода предсрочно. Позволи им го поправка в закона. Вдигна се шум и те не можаха да се възползват.