Бившият МВР министър с коментар за разстрела посред бял ден: Става тревожно натрупване на тежки престъпления…

Емануил Йорданов

“Става тревожно натрупване на тежки престъпления. Трябва категорично да се вземат мерки. Не мисля, че трябва да се търсят някакви политически причини при такива шумни и показни убийства. Обикновено при такива случаи мотивите са свързани с неуредени финансови отношения.“ Така бившият МВР министър Емануил Йорданов коментира показния разстрел на бизнесмена Петър Христов днес в София, цитиран от “Новини.бг”

Жестокият разстрел стана днес малко преди 10 часа. 49-годишния крупен бизнесмен и собственик на “Лактима” Петър Христов е бил прострелян смъртоносно в столичния квартал “Манастирски ливади”.

По неофициална информация бизнесменът е бил прострелян в гръб, като са произведени 8 изстрела. Три куршума попадат в корема, три в тила на жертвата, другите два са били в главата и врата. Травмите са били фатални и Петър Христов е издъхнал на място. Неговият шофьор се опитал да го откара във ВМА, но за съжаление реанимацията се оказала безуспешна.

Стреляно е с малокалибрен пистолет. Все още не е ясна каква е била позицията на стрелеца и дали е имало други хора, които са му помагали.