Само в 7DniSofia.bg

ЕКСКЛУЗИВНО! Рашидов разкри какво са си казали Борисов и Ердоган: На Бойко трябва свещи да му палят! За 10 минути се реши проблемът…

Вежди Рашидов

„Дипломацията на Бойко Борисов е полезна за света.  Нашият премиер напоследък се превърна в изключителен държавник“, каза в сутрешния блок на Би Ти Ви Вежди Рашидов. На срещата си с Ердоган Борисов подхвърлил темата за сбодата на словото. „Те го разбраха. Хубаво е да бъдат освободени журналистите“, каза Рашидов за първи път.

Ердоган и Борисов договаряли развитие на отношенията между двете страни в областта на енергетиката и културния обмен. „Ние искаме да се включим в газовия хъб, догоряше се как да се направи“, поясни Рашидов.

„Турция е най-голямата страна, която граничи с Европа. България живее в едно максимално спокойствие въпреки бежанските потоци.  Турция има втората по големина армия на НАТО, тя ни пази границата“, каза Вежди Рашидов.

Преосвещаването на черквата „Свети Стефан“ в Истанбул е демонстрация на етническа толерантност. „Хората в България с различни вероизповедания си живеят добре. Само политиците си гъделичката езиците. Затова харесвам дипломацията, която води Борисов. Турция от 50 г. търси път към Европа. Няма нищо по-прекрасно от мира и диалога“, поясни Рашидов.

Защо винаги присъства на важните разговори между Борисов и Ердоган, Рашидов отговори така: „Аз правя изложби в Турция от 25 г. и на тях са присъствали Тургут Йозал, с Ердоган се познавам още като беше кмет на Истанбул. Бях 7 г. министър на българската държава“.

„На Бойко трябва свещи да му палят.  Десетици години България си искаше имотите на екзархията. За 10 минути се реши проблемът“, категоричен е Рашидов.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.