Синоптикът Петър Янков с плашеща прогноза: Зимата настъпва с пълна сила…

сняг

Очаква ни сравнително топло време през януари и февруари. “Първата половина на зимата е по-топла. Едва през март температурите ще бъдат по-ниски от нормалното за месеца с повече валежи. Така че може да се каже, че едва в края на зимата ще има по-интензивни снеговалежи, които ще се задържат особено в планинските райони”, обясни пред “Труд” синоптикът Петър Янков.

По думите му, тази година не се очакват сериозни застудявания характерни за второто десетдневие на януари. В средата на февруари дневните температури ще се движат между 1 и 6 градуса. На 16-ти и 17-ти февруари временно ще се затопли, а от 18-ти до 20-ти се очаква сняг.

В началото на тази седмица има вероятност за по-замърсен въздух в София. Времето ще продължи да е слънчево и топло по високите части на страната. В ниските места ще има мъгли. В северозападна България, по поречието на Дунав дневните температури ще достигат 7-8 градуса.

В ниските части, където ще се задържат мъглите, се очакват температури под 10 градуса, а в другите райони между 10 и 13 градуса. Във вторник времето ще се задържи топло, но ще се заоблачи. В сряда сутринта ще превалява слаб дъжд на много места в цялата страна.

Следобед главно в Добруджа ще се задържи дъждовно. Времето ще се влоши през втората половина на седмицата. Температурите ще се понижат. В четвъртък ще ще има дъжд и сняг в цялата страна. В петък по-значителни ще са валежите в южните райони. В събота валежите ще спират и ще има сняг в крайните източни части от страната.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории