Деница Златева посече остро ГЕРБ: Усещането за корупция е във висшите етажи

Деница Златева

Европредседателството не може да бъде повод опозицията да си затваря очите за случващото се в държавата в политически план, каза днес по Би Ти Ви зам.-председателят на БСП Деница Златева. Тя допълни, че корупцията е чувствителна тема и неслучайно в последните дни в много западни медии излизат статии за България, които не са приятни.

“Усещането за корупция е във висшите етажи на властта, както и в местната власт – там, където има сериозен финансов ресурс. Пример за това е санирането, както и обществените поръчки в други сектори”, допълни Златева.
Та каза още, че с началото на новия политически сезон, на 17 януари мотивите за вота на недоверие към правителството ще бъдат внесени.

По повод Истанбулската конвенция, Златева посочи, че от БСП не са против мерките за борба с насилието над жените, а за начина, по-който документът е внесен в парламента за ратификация. По думите й в документа има текстове, които пораждат притеснения, спорове в обществото.

“Предлагаме на този етап конвенцията да не да бъде внесена за ратификация. Но ние ще подкрепим, ще участваме в подготовката на тези промени в законите, които ще гарантират ефективни механизми за борба с насилието срещу жените”, каза още Златева.