Светът е възхитен от постъпката на Григор Димитров!

Григор Димитров

Григор Димитров отново се показа като невероятен спортсмен на корта. Той си спечели много нови фенове със своята постъпка в мача с Кайл Едмънд. При 4:4 в решаващия трети сет британецът получи травма в глезена, извика силно от болка и се срина на земята. В този момент Гришо реагира светкавично – прескочи мрежата и отиде лично да провери какво е състоянието на 22-годишния тенисист.

След това Григор подхвана Едмънд и му помогна да стигне до стола си. Проявата на феърплей впечатли световните медии, които се впуснаха да споделят в социалните мрежи снимки и видео кадри, акцентира „Фокус“.

„Голям Димитров, това се казва феърплей!“, „В големия спорт, особено във футбола, всеки гледа да прецака другия. И тениса често не прави изключение. Но все пак има нещо по-голямо от победата и това е спортсменството. Димитров го показа“, „Григор – изящен тенисист и голям човек“, бяха малка част от коментарите.

Гришо надделя над Едмънд в 1/4-финал от надпреварата в Бризбейн, а след това загуби от Ник Кирьос на полуфиналите с 1:2 сета.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.