Иван Лечев за ада с изгорялата му в движение кола: Беше игра с огъня

7 Dni Sofia23.05.20171040
иван лечев

Автомобилът на китариста на легендарната група ФСБ Иван Лечев е изгорял напълно, докато музикантът бил на път. Това става ясно от негова публикация в профила му във Фейсбу. “Сбогом, приятелю”, написа Лечев. Пред Агенция ПИК Иван Лечев обясни какво точно е станало.

– Г-н Лечев, претърпели сте тежък инцидент с колата ви, която се е запалила. Как стана всичко?

– Връщахме се от концерт в Габрово на Стефан Вълдобрев. В колата бях с Веселин Веселинов-Еко. Изведнъж, както си карах, усетих, че се променя нещо в звука на двигателя. Веднага спрях, за да видя какво става. Отворих предния капак и видях пламъци. Веднага взех пожарогасителя и го изпръсках в двигателя. Малко беше и не спря огъня. Започнахме да махаме, за да спрат други коли, но докато някой спре, тя се беше вече сериозно запалила. В един момент видяхме, че не става и с Еко решихме, че е по-важно да си разтоварим инструментите. Колата беше пълна с техника.

– Не беше ли доста рисковано това?

– В един момент и аз си казах, че си играем с огъня. Видяхме, че няма как да се справим. Чувал съм, че в първите 10-20 секунди не си загасиш колата, нещата излизат от контрол. Това го знам от опит от хора, които разбират от коли. Цялата кола изгоря за 10 минути. Даже дали имаше и толкова. Обадихме се на 112, но докато дойде пожарната, тя беше изгоряла. Хубава кола – „Ленд ровър“. Много си го обичах.

– Колко години ви служи вярно?

– Около 7-8 години. Много здрав, много хубав автомобил, но му свършиха дните. Сега представлява една купчина желязо. Днес свирим с „Фондацията“ в Стара Загора и като се върна ще се занимавам със застраховката. Мъчно ми е. Определено. Този тип коли се имат харизма. Половината хора много ги мразят, а другата половина много ги обичат. Аз съм от вторите.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *