Само в 7DniSofia.bg

Волен Сидеров с ексклузивен коментар! Има ли вътрешни разногласия и какви са проблемите в коалицията…

Волен Сидеров

Общественият интерес в момента не е да се вдига 20% водата, какъвто е случаят в Ямбол например. Аз ще направя всичко възможно това да не се случи. Така лидерът на „Атака“ Волен Сидеров коментира поскъпването на водата и отражението на този факт върху обществените нагласи.

„Имам критики към КЕВР, която одобри повишението на цената на водата. Настоявам това да се коригира и да се поправи, както и това повишение да не се случи. Затова, ако се наложи може да се направят и законодателни промени. Тази Комисия не трябва да е толкова независима, както е сега“, заяви още Сидеров пред „Събуди се…“.

„Тези хора, които са там, са с политически пристрастия и политически виждания. Хора като Светла Тодорова и председателя на Комисията Иван Иванов са точно такива“, допълни Сидеров.

На въпрос защо така остро скочи срещу коалиционните си партньори относно доходите на хората и „пързалките и шейничките“ за Пирин, Сидеров отговори: „Това не е нито атака, нито нападение. Това е припомняне. Длъжен съм да го кажа заради хората, които ни направиха трета политическа сила. Има недоволни гласове и тъй като аз съм човекът, който идеологически е движил формацията, те се обръщат към мен“.

„Времето на коалиционното ни присъствие в парламента не е толкова голямо… Но цял месец държавата да се занимава с Банско… Всички новини започваха с това кой е против и кой е за. Не смятам, че това е актуалният въпрос, с който трябва да се занимава държавата“, отбеляза лидерът на „Атака“.

Той коментира още, че с коалиционните си партньори Красимир Каракачанов и Валери Симеонов нямат крайни разногласия по ключови въпроси. Според Сидеров – всеки има право на своята позиция, включително и тази за втория лифт в Банско: „Валери Симеонов е човек много деен, енергичен. като се захване с нещо, той го върши. И като се е захванал с този въпрос, той като че ли се вторачва прекалено много. Има и други територии, на които ние трябва да действаме… Защо не говорим за златните концесии, например? Аз говоря за това от години в парламента“.

„Коалицията е компромис, доколкото може да движи нещо напред, да движи страната ни напред. Моят възглед, че Турция не може да бъде в ЕС, остава. Моят възглед за тракийските имоти остава. Това, което мисли премиерът Борисов, е негово право. Българският народ е избрал тази партия и този лидер на партия, който има такава политика спрямо Турция. В този смисъл аз се оказвам малцинство. Но ние работим с партия ГЕРБ, защото в такава ситуация аз мога да направя нещо за моите избиратели – като коалиционен партньор, а не като опозиция. Съгласието да бъда в коалиция с партията, с която имам различия по доста въпроси, е за да мога да свърша нещо“, заяви Волен Сидеров.