Ген. Василев попиля МВР за случая с жестокото убийство в Нови Искър: Тотално безхаберие! Кмете, защо не отидеш да провериш…

Ген. Василев

Тотално безхаберие! Така лаконично бившият шеф на Националната полиция ген. Васил Василев коментира поведението на служителите на МВР, които допускат шесторният убиец от Нови Искър да стигне до жестокото престъпление, имайки зад гърба си огромно криминално досие.

„Лошо е издирван преди. Сега много неща се знаят за него, а преди явно не е било така. Сигурно има много подобни случаи. Не може да си заврем главата в пясъка и да кажем, че няма такива случаи у нас“, допълни генералът.

Според него има много нелепи факти, които са предшествали кървавото убийство. Не на последно място – липсата на адекватна реакция на кмета на Луково, както и на отсъствието на бдителност у местните хора, които не са сигнализирали за незаконното пребиваване на убиеца Росен Ангелов в чужда къща.

„Трябва да се направи нещо. Той не е издирван, оставен е да се развива в негативен план, живял е в незаконна къща. Вчера гледам кмета на Луково, който казва: „Тука идва той, ей там се е самонастанил“. Добре де, кмете, защо не отидеш да провериш – кой се е настанил, защо? Ти като кмет, орган на държавната власт, защо не отидеш да провериш?!“, попита Василев.

„Другото – той е стрелял, упражнявал се е по едни шишета. Не са обърнали внимание. Иначе – този човек като е осъден, съдът трябва да каже защо не е в затвора. Има присъда и съдът заявява – влизаш в затвора и се приключва!“, коментира генералът.

Генералът призова: „Този човек броди из планината, той се движи, ще се намокри, ще му стане студено. Той знае къде има заслони, хранилки, къщи. Може да нападне стари хора, самотни, да ги убие… Трябва да се привлекат хора, ловци, местни жители, които да се включат в издирването.

Припомняме, че зловещото шесторно убийство в Нови Искър разбуни обществеността и предизвика лавина от анализи и коментари. В нощта на 31 декември хладнокръвно бяха разстреляни живеещите на семейни начала Неделчо Юнаков и Кети Кюхова, синът на Неделчо – Георги, дъщерята на Кети – Нанси, приятелят на Нанси – Боби, както и майката на Кети. ДНК експертиза доказа, че безмилостният убиец е Росен Агелов, предаде Пик.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.