Джамбазки изригна за Истанбулската конвенция: Идеите на либералните идеолози ще съсипят обществото…

Ангел Джамбазки (1)

Идеите на някои крайно либерални идеолози ще доведат до упадъка до обществото. Това каза пред Фокус евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки по повод приетия от Министерски съвет проектозакон за ратификация на Истанбулската конвенция.

По думите му идеи за признаване на „трети пол”, каквито са заложени в документа, се зараждат единствено в Европа, където стандартът на живот е висок, а обществото – презадоволено. Джамбазки добави, че подобни спорни документи се използват за оказване на натиск, като неизменно биха последвали и по-сериозни стъпки.

„Вижте тенденцията в Германия, която уж беше против еднополовите бракове. Те бяха признати, макар и след политически игри от страна на канцлера Ангела Меркел. И там в момента върви дебатът за законното признаване на третия пол. Няма да мине много време и ще чуете същите тези кресливи активисти за еднополови права ще започнат да се позовават и ще кажат: „Ама ние сме подписали и понеже сме подписали, трябва да направим и следващата стъпка”.

Както по същия начин беше използвана т.нар. Конвенция за защита на националните малцинства. България тогава я подписа с обяснителна декларация, в която обяснителна декларация е записано, че в България няма национални малцинства. Въпреки всичко същите тези организации на същите тези активисти, които непрекъснато искат да разграждат по някакъв начин българското общество и традиции, непрекъснато се позовават на тази конвенция, за да твърдят, че в България има национални малцинства, защото ние сме я подписали”, коментира Джамбазки.

Той каза още, че правата на жените и жертвите на насилие категорично трябва да бъдат защитавани, но това е задача на държавата и правоохранителните органи, като различни конвенции няма да изкоренят проблема.