Масовото убийство в Нови Искър има потенциала на масовите самозапалвания, довели до оставката на Борисов! КОЙ има интерес да се повтарят нещата?

7 Dni Sofia05.01.2018
Бойко Борисов (2)
Убийството в Нови Искър – конкретният квартал е Корейската махала, като масовост е без прецедент и като жестокост. То е тотално нетипично за българската престъпност. Говори или за израждането и или за намеса на външни фактори – поръчка и професионалисти от чужбина.
Страхувам се, че това е цената, която плащаме за това, че в продължение на години нашите служби бяха заети повече с вътрешни разборки/б.р. анализи/, отколкото да блокират външни групировки у нас, включително по линия на присъствие на чужда организирана престъпност.
Да не забравяме, че много от тези престъпни групи действат в синхрон с чужди разузнавания и вършат мръсна работа.

Ако помните при февруарските протести от 2013 г., които свалиха правителството на Борисов, странно зачестиха самозапалванията, които тогава не бяха разкрити като мотивация. Те стресираха обществото, извадиха го от равновесие и позволиха на финансирани от Русия сили – помните ли ролята на главния прокурор тогава ? – да принудят Борисов да подаде оставка.

Това убийство има подобен потенциал и може да носи подобно послание. Както беше стрелбата в центъра срещу данъчния шеф.

И да не е последното, а поредното убийство.

В обслужване на Кой?

Службите – да им се казва какво може и какво не може – бяха тотално блокирани и изгубиха професионалните си инстинкти и капацитет.

Коментарът е от Фейсбука на Илиан Василев
* Заглавието е на редакцията