Само в 7DniSofia.bg

Управляващите министри и депутати си обявиха кредитите и парите! Къде са тези на БСП?

7 Dni Sofia25.05.2017520
парламента
Голяма част от министрите и депутатите живеят на кредит и изплащат лизинги, става ясно от декларациите им за конфликт на интереси, които са попълнени след формирането на 44-тото НС и бяха публикувани на сайта на парламента, пише „Монитор“.
Така например спортният министър Красен Кралев е декларирал, че има три кредитни карти с лимит около 20 000 лева всяка и един ипотечен заем за близо половин милион лева.
Неговата колежка Теменужка Петкова, която оглавява енергийното ведомство, пък има лизинг за малко над 27 000 лева и кредитна карта с лимит до 10 бона.
Вицепремиерът Томислав Дончев също има лизинг за около 23 000 лева, като той изрично е записал, че става дума за покупка на автомобил.
Депутатът от ГЕРБ Ивелина Василева, която в предишния кабинет бе екоминистър, от своя страна има 1000 броя акции в родна банка, както и остатък от ипотечен кредит в размер на над 26 000 евро. Джема Грозданова от ГЕРБ също е теглила кредит. По него тя трябва да погасява задължение в размер на 40 бона, а отделно и лизинг за кола за около 28 000 лева.
Патриотът Борис Ячев също има кредит в размер на около 26 000 евро. Някои от депутатите са посочили и участието си във фирми и неправителствени декларации. Шефът на правната комисия в НС Дани Кирилов например е декларирал, че притежава 75% от адвокатска кантора.
Двамата вицепремиери от „Обединени патриоти“ Валери Симеонов и Красимир Каракачанов също са декларирали прилежно участията си във фирми и фондации. Така например Симеонов е обявил, че притежава телевизия СКАТ и още седем свързани с нея фирми. Каракачанов пък участва в две фондации. Техният колега Явор Нотев пък е в Управителния съвет на федерацията по таекоундо. Лидерът на „Воля“
Веселин Марешки на свой ред е декларирал участие в две партии, една фондация и четири сдружения. Както и че поръчител на 8 кредита и солидарен длъжник на още 11, като най-големият заем е за 23 млн. лева. Марешки е посочил и частен интерес към 133 лица и фирми.
За разлика от останалите депутати декларациите на тези от БСП все още не са публикувани, в това число и на самия соцлидер Корнелия Нинова.
loading...

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *

loading...