Баскетболистите на Лукойл Академик (София) сразиха Берое с 82:73 и са само на победа от защита на шампионската титла в НБЛ (Националната баскетболна лига). Третият мач е в Стара Загора тази събота от 18:00 часа.

Двубоят започна с едноминутно мълчание в памет на известния спортен журналист Румен Хаджиянков.

В началото играта бе равностойна и двата тима се редуваха да водят в резултата. В един момент домакините дръпнаха със 7 точки разлика, но гостите бързо навакса изоставането си и дори поведоха с 24:22 в началото на втората част. Берое дори дръпна с 6 точки в средата на тази четвърт, но позволи лесно Лукойл да се доближи до само три точки. В крайна сметка резултатът на полувремето бе 36:37 след тройка на Божидар Аврамов от домакините.

След почивката Лукойл обърна резултата и поведе с 5 точки, но Берое за пореден път изравни при 44:44. Сле добри изяви на Христо Захариев домакините пак взеха аванс от 6 точки, а преднината на Лукойл за първи път в мача стана двуцифрена след тройка на Димитър Димитров минута и половина преди края на третия период за 58:47. „Студентите“ спечелиха тази част с 24:14 и влязоха в заключителната четвърт с аванс от 9 точки.

В последната част домакините не допуснаха изненади и в заключителните 2 минути водеха с 10 точки, а накрая спечелиха с 82:73.

Стив Зак завърши с „дабъл-дабъл“ за Лукойл – 16 точки и 12 борби, а Максим Корниенко и Дани Гибсън добавиха по 14 точки.