Внуче и баба върнаха изгубено портмоне с 1000 лева и документи, спасиха пътуването на българка

7 Dni Sofia25.05.2017390
29
Петгодишно момиченце от детска градина в Лом намери портмоне с много пари и лични документи и го предаде на учителката си. Малко по-късно портфейлът се върна при собственичката си – българка, която трябвало да пътува в чужбина, съобщава “Труд”.
Случаят е станал в детска градина „Снежанка” в близост до пристанището в Лом. През деня в забавачката имало празник, малчуганите подготвили програма с песни и танци, а след това близките започнали да прибират деца и внуци. Малката Цветелия Антонова от втора група си тръгнала с баба си Антония . След няколко минути детето се върнало и предало на учителката си Виктория Вилиянова голямо дамско портмоне с цип.
„Отворихме заедно с бабата портфейла и намерихме вътре голяма пачка. Не сме ги броили, но бяха над 1000 лева в банкноти по 50 и 20 лева. Имаше и смартфон, лична карта, шофьорска книжка и банкови карти”, разказа г-жа Вилиянова. От документите преподавателката разбрала, че портфейлът е собственост на 55-годишна жена от Царево.
След като безуспешно с опитали да се свържат по телефона с притежателката на изгубените вещи, учителката, бабата и детето тръгнали към полицията, за да предадат парите и документите. В този момент към тях се задала собственичката на портфейла. Тя обяснила, че гостувала на дъщеря си в Лом, преди да замине да търси работа в чужбина, седнала за малко с приятелка на пейка в детската градина и забравила портмонето си. А там били всичките й пари и документи.
„Жената беше много щастлива! Радваше се, че не е провалила пътуването си и си е върнала документите и парите! Извади 40 лева от портфейла и ги даде на бабата за подарък на момичето. Те отказаха, но жената настоя!”, разказаха очевид­ци.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *