Ужасяваща новина за Плевнелиев и Деси Банова! Не могат да имат дете! Няма да повярвате вестникът на кого го пише

7 Dni Sofia03.01.2018152250
Росен Плевнелиев и Деси Банова

Когато в началото на август 2015 година най-големият син на Росен Плевнелиев неочаквано почина, цяла България бе в шок. Нищо преди това не предвещавало трагедията, случила се с 14-годишния Филип. Сърдечната криза възникнала неочаквано, а детето бе закарано в Трета градска болница.

Въпреки усилията на лекарите, които направили всичко възможно да спасят живота на момчето, то си отиде от този свят.

Обяснението бе, че Филип е починал от изключително рядка болест, която не дава абсолютно никакви предварителни симптоми. Тя причинява остро разслояване на аортата от излизането й от сърцето по цялото протежение на тялото. Това предизвиква силен кръвоизлив в организма, който възниква неочаквано и лекарите обикновено не са в състояние да го овладеят. Усеща се остра, рязка и раздираща болка в гърдите. Човек се задушава, изпотява и започва да повръща. Ако в този момент не се направи спешна кардиохирургична операция, изходът е фатален, писа вестник „Галерия“ на Алексей Петров.

Доктори по цял свят не могат да разкрият причината за възникването на заболяването, за което не е открит лек. То дори е по-опасно от рака, защото съсипва организма значително по-бързо. Среща се рядко, но е установено, че се предава по наследство. Бащата на Плевнелиев също е починал от това.

Именно поради тази причина лекари предупредили Банова и Плевнелиев, че евентуални техни наследници също могат да станат жертва на тази рядка болест.