Нов рекорд! Това ли е най-скъпият апартамент в София? (СНИМКИ)

Иван Вазов театър

Цената на имотите в София се е покачила през последните месеци и за първи път е най-висока от началото на икономическата криза, която парализира пазарите през 2008 година.

Това разкриха пред БЛИЦ водещи брокери. Доказателство за това са и рекордните цени, на които се продават жилищата в идеалния център на столицата. Един от апартаментите, обаче гони космическа цена, достойна за Париж, Лондон и Рим. Жилището се намира в непосредствена близост  до Народния театър „Иван Вазов“ и е в сграда Паметник на културата.

Общата площ от 253 квадрата е разпределена в просторен хол с камина, 5 помещения, оборудвана кухня, трапезария, 2 бани с душ кабина и джакузи, 2 тоалетни, тераса.

Офертата е подсладена и с мазе колкото половин футболно игрище -60 кв.м. Проучване на БЛИЦ показа, че изключително красивата сграда в сърцето на София е построена през 1914 година, която съвпада с раждането на един от най-старите столични клубове – „Левски“.

Цената от 2 600 000 лева явно е стреснала купувачите и засега те не посягат към атрактивния имот. На следващите места в класацията за най-скъпоструващи жилища са апартамент от 260 квадрата до хотел „Маринела“ за 760 000 евро и тризонет от 480 квадрата в „Лозенец“ за 660 000 евро.