Ексклузивно! Валери Симеонов отсече: 8 от министрите гласуваха против Истанбулската конвенция…

Валери Симеонов

8 от министрите гласуваха против Истанбулската конвенция. Това каза пред журналисти в Министерски съвет вицепремиерът Валери Симеонов, след като стана ясно, че правителството ще предложи на Народното събрание да ратифицира Истанбулската конвенция.

„Не става въпрос за някакво политическо противопоставяне. Става въпрос за позиция, която са взели. Всеки взима позиция с оглед на своята компетентност и своето убеждение. Не само Обединени патриоти, 8 човека от министрите гласуваха против. Мисля, че това е нормален начин за взимане на решение. Мнозинството взима решение, така е и в Народното събрание. Дали ни харесва или не ни харесва – това е“, коментира Симеонов.

На въпрос дали има опасност у нас да бъде признат третия пол Симеонов отговори пхред “Фокус”: „Мисля, че не трябва да се влиза в детайли, след като сме изразили една позиция, значи имаме основания и притеснения. След обсъждането не би трябвало да има такава опасност“.

„Обединени патриоти се състои от три партии и недейте очаква по всички въпроси да бъдем на едно мнение“, допълни вицепремиерът Симеонов.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *