Сензационна новина ще разтърси българския спорт в първите часове на новата година.

Според БЛИЦ спорт баскетболният Лукойл Академик спира да съществува в този си вид. Компанията Лукойл става спонсор на Левски и отборът ще носи името Лукойл Левски. Очаква се част от състезателите, които до момента играеха в тима от Правец, да преминат в Левски.

Отборът, който досега носеше името Лукойл Академик, ще остане само под името Академик, а в него ще се обиграват повечето юношески национали.

Със сигурност ходът на Лукойл е повече от добър, тъй като Левски ще разчита на многобройните си фенове в похода не само към шампионската титла в България, а и в евротурнирите. Амбицията на Константин Папазов и новия отбор са винаги да има сериозно присъствие на Европа.

Така големият хегемон Лукойл Академик се разделя с основния спонсор след 17-годишно партньорство. През 2000 година клубът бе възроден и от тогава спечели 14 титли от 17 възможни. Именно с петролния гигант българският клуб постигна най-големите си успехи не само у нас, а и в евротурнирите.

Очаква се съвсем логично досегашният спортен директор на Лукойл Академик Тодор Стойков да продължи да заема ръководен пост и в новия клуб.