Така се прави! Григор Димитров стартира новата година с победа, удари бивш №1

Григор Димитров

Походът на Гришо в Тура за 2018 година започна с победа! Първият мач на Григор за сезона бе повече от интересен. В надпреварата на двойки в Бризбейн, Димитров игра на Централния корт с добрия си приятел Райън Харисън срещу Лейтън Хюит (бивш водач в ранглистата) и Джордан Томпсън. Срещата завърши при резултат 6:3, 1:6, 10:5.

Американецът Харисън е сред специалистите на двойки. Австралийците Хюит и Томпсън пък са любимци на местната публика. А успехът на Гришо и Райън дава положителен старт на кампанията за Димитров.

Наскоро Райън Харисън организира “скрита” камера на Гришо Димитров. Интересно е дали сега двамата ще съумеят да триумфират с титла, за краен успех в състезанието на двойки са им нужни 4 победи, предаде Пик.

По-късно днес Григор ще научи и името на първия си съперник на сингъл. Той ще бъде определен в последния мач за деня на Централния корт между Джон Милман и Питър Полански. Димитров ще започне защитата на титлата си на сингъл в Бризбейн, с двубой в четвъртък, директно от втория кръг на надпреварата.

Срещата на двойки стартира с труден сервис-гейм за тандема Григор Димитров – Райън Харисън. Гришо застана на сервис линията, стигна се до резултат 30:40, но не бе допуснат пробив.

След това Димитров и Харисън осъществиха брейк – 2:0. Последва подаване на нула. Супер начало за Григор и Райън, 3 поредни гейма в тяхна полза.

Хюит и Томпсън съумяха да намалят пасива си – 1:3. Зададе се ново оспорвано подаване, а Димитров и Харисън съхраниха преднината си – 4:1.

Още два гейма за подаващите и резултат 5:2. Австралийците взеха още един сервис-гейм и се стигна до 3:5.

При този резултат Гришо застана на сервис-линията, последва гейм за Димитров и Харисън – 6:3.

Така след ранен пробив и няколко отразени възможности за брейк, Григор и Райън поведоха с 1:0 сета.

В началото на втората част на мача Димитров и Харисън отразиха 3 възможности за брайк и удържаха първото си подаване в сета. След това обаче Хюит и Томпсън осъществиха пробив и показаха много добри изяви на корта при сервис-геймовете си, повеждайки с 4:1. Още 2 гейма за опонентите на Гришо и 6:1 за австралийците в частта. Сериозна подкрепа от публиката за представителите на домакините.

Шампионски тайбрек!

Мини-пробив за Лейтън и Джордан.

Два поредни мини-брейка за Григор и Райън – 2:1.

Страхотен Гришо на сервис и преднина от 3:1, след което 4:1.

До края на шампионския тайбрек Димитров и Харисън запазиха аванса си, триумфирайки след 10:5 точки. В 1/4-финалите Григор и Райън ще спорят отново с австралийски тандем – Кирьос/Рийд.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *