Само в 7DniSofia.bg

Като на кино! Столичани спипаха нагъл крадец! Мургавият вадил хора от колите и се бранил с лютив спрей, а след това се изкарал жертва… (СНИМКИ)

полиция

Двама млади мъже се оказаха в центъра на екшън, разиграл се преди дни в столицата. За това разказаха самите те пред Нова тв. Единият от тях разпознава нагъл апаш, за когото е направен репортаж. Лицето на крадеца е уловено от камерите за видеонаблюдение в стоматологична клиника. Апашът влиза там като пациент, но си тръгва с двете заплати на медицинска сестра – 1000 лева. Оказва се обаче, че мургавият крадец нямал късмет – лицето му било запомнено от двамата млади мъже.

Случайно единият от тях го засича посред бял ден на бул. „Гоце Делчев“. Извиква го да спре, но крадецът не само не се подчинява, а се нахвърля срещу него със сълзотворен спрей. „Разигра се истински екшън. Гонихме крадеца 20 минути. Той влизаше по коли и изваждаше хора оттам. Пръскаше ме на два пъти със спрей“, заяви в студиото един от героите, Йордан Доцев.

Екшънът се развива почти като на кино. На помощ на младия мъж идва негов приятел. След сборичкване и преследване по затапената с коли улица те успяват да заловят апаша и по-късно да го предадат на полицията.

„Този мъж идваше в нашия фитнес и започнаха да изчезват неща. Нашата грешка беше, че не подадохме жалба в полицията. Оказа се, че и хората, които той вадеше от колите, докато го гонихме, не са се оплакали“, разказа Георги Петров, който също е участвал в залавянето.

Когато униформените пристигнали, крадецът започнал да реве, че бил нападнат на расистка основа. Оказало се, че е чуждестранен гражданин, който от 10 години е у нас и вместо да си намери работа, е избрал лесния начин за изкарване на пари – чрез кражби. А за милозливост се изкарал инвалид. „Той друго не е „работил“, каза Доцев.

„Не мога да пропусна, ако видя по телевизията, че някой крадец е обрал някого и да не реагирам“, сподели още той.

„Проблемът е комплексен. Фактът е, че нещата не работят – дали законодателство, дали прокуратура. Като го заловихме, полицаите попитаха – оплакахте ли се. Навярно трябва да се променят всички неща, законите, цялото общество, за да има смисъл всичко това“, допълни приятелят му Георги Петров.