Втори екшън в центъра на София! Джебчийка отвори раницата на момиче, но след това съжали жестоко…

кражба крадец пари

Джебчийка нападна и наби клиентка в магазин за дрехи в центъра на София. Причината за агресията е, че жената от ромски произход е изобличена в кражба и заловена на местопестъплението. На 27 декември вечерта потърпевшата решава да разгледа намаленията в известен магазин за дрехи на бул. „Витоша“.

„Когато има намаления, в магазините е лудница, хора навсякъде, бутат се, аз съм с раница, вървя си и си разглеждам по щендерите, в следващия момент усещам докосване, обръщам се, тя се прави на разсеяна, все едно си пазарува, усещам след това второ докосване и на третия път гледам раницата ми разкопчана“, разказа жената пред БНТ. При вида на разкопчаната раница започнала да крещи – „Крадла, върни ми портмонето! Помощ!“

„И оттам тя ме хваща за косата, сваля ме на земята и започва да ме налага, да ме рита и да ме обижда“, разказва клиентката. Момичето отново започва да вика за помощ и към нея се притичват клиенти на магазина, както и част от персонала, а крадлата продължава да обижда и да заплашва. „След като вече ме нарита, тръгва да излиза, аз обаче се развиках и заключиха вратата на магазина, задържаха я и се обадиха на 112“, допълва потърпевшата.

Хванатата на местопрестъплението джебчийка е откарана в Първо районно управление и задържана за 48 часа. Става ясно, че жената е арестувана и преди за същото провинение.

Припомняме, че преди дни героинята Гергана вкара в ареста мургави джебчийки по уникален начин.   Бъдете нащрек винаги, когато сте на оживени места, съветват от полицията и добавят, че по време на коледните празници имат само 4 регистрирани случая на крадци в търговските обекти. Причината за това е, не че кражбите са намалели, а защото хората все по-рядко сигнализират, предаде Пик.