КАТ с пореден шамар за шофьорите! Ако не сте „еко“ оставате без регистрация на автомобила…

камион кат полиция номера

Още в първите дни на 2018 г. ще бъдат пуснати в експлоатация седемте газанализатора, които столичната община наскоро закупи. Те са предадени на столичния КАТ и в момента се монтират.

Това каза кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова при последната за годината среща с медиите. Фандъкова коментира, че чистотата на въздуха е не просто поредната и важна задача на общината или на държавните институции, а е обща кауза на всички граждани на София. Според нея трябва да обединим хората, около тази кауза, защото това не е еднократна мярка, с която може да се реши проблемът, а са навици, начин на придвижване, начин на отопление. Целта на въвеждането на новите газанализатори е да не се допуска регистрацията на автомобили, които не отговарят на екологичните изисквания, както и да може да се извършва контрол по улиците, посочи кметът.

Фандъкова отбеляза, че друга мярка за намаляването на замърсяването от транспорта е подобряване на транспортните средства на наземния градски транспорт. Тя напомни, че в момента текат процедури за закупуване на 120 автобуса на природен газ, отваря се нова процедура за още 22 автобуса със спестените средства от последните процедури. Тече и процедура за покупка на 20 електробуса.
Общината, съвместно с Министерството на околната среда, продължават и контрола върху ползването на отпадъчни материали за отопление.

Кметът посочи, че резултатите от пусната на 13 декември система за ранно предупреждение за замърсяване на въздуха от първите дни на работа – от 14 декември до 27 декември, е показала 100 процента точност на прогнозите. Кметът отбеляза, че периодът е кратък за по-сериозни изводи, но първите резултати са добри. По думите й първоначалните тестове са дали надеждност от близо 90 процента.
Според Фандъкова трябва да се изработи цялостна система от мерки за намаляване на замърсяването на въздуха, в която да има както стимулиращи мерки, така и ограничителни, защото само единият вид не би дал добри резултати.

Кметът коментира и ремонта на бул. „Монтевидео“ в район „Овча купел“. От утре се пуска движението по ремонтирания участък от булеварда, като днес приключва работата по маркировките. Остава да бъдат ремонтирани два участъка от булеварда, като следващата година ще бъде направен единият от тях – до Горнобанския път, а когато приключат наземните работи по метрото, ще се разшири и довърши отсечката, в която в момента текат строителните работи по подземната железница, предаде novini.bg


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории