Външно министерство бие тревога! Страховита стихия е напът да удари Великобритания! Посолството ни в Лондон е готово да окаже съдействие…

Англия Лондон Брекзит

Нова вълна от сняг и силни ветрове преминава днес над Британските острови. Минусовите температури доведоха до заледяване на много пътища, труден е достъпът до много селища в някои части на Великобритания, предава БНР.

Една от последните нощи на 2017 година се оказа и една от най-студените. На много места в Шотландия температурите паднаха до минус 13 градуса. Някои части на Северна и Централна Англия се събудиха тази сутрин с прогноза за нови валежи от сняг и заледявания. Подобни са прогнозите и за Шотландия и Северна Ирландия. Най-тежко е положението по пътищата. Управляващите превозни средства бяха предупредени да шофират само в случай на крайна нужда и да бъдат запасени с одеяла, храна и вода.

В южните части на Англия се очакват силни ветрове. Не е изключено отново да има проблеми с електрозахранването, особено в районите с по-обилен снеговалеж и бурни ветрове.

Заради обилните валежи във Великобритания  и очакваните лоши метеорологични условия в северните части на страната, българското посолство препоръчва на българите, които планират пътувания до и от Обединеното кралство, да се информират предварително за актуалната обстановка. Посолството ни в Лондон следи ситуацията и е готово при необходимост да окаже съдействие.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории