СДВР с извънреден брифинг! Има ли опасност от терористични атаки в София? Полицията предприема крути мерки по празниците…

полиция жандармерия

СДВР даде извънреден брифинг за предприетите от полицията мерки във връзка с предстоящите новогодишни празници. На пресконференцията участваха началникът на отдел “Охранителна полиция” – комисар Борислав Муеров, началникът на отдел “Пътна полиция” – комисар Тенчо Тенев и представител на отдел “Контрол на общоопасните средства”.

“От направения анализ на СДВР през изтеклите почивни дни установихме, че процентът на престъпността значително е намалял. Мислим си, че това е от добре създадената организация”, коментира комисар Борислав Муеров.

“През тези дни сме установили четири джебчийски кражби. Имам доста добри резултати и по линия на наркотичните вещества”, категоричен е началникът на отдел “Охранителна полиция” в СДВР.

“Организацията ни остава същата и през тези почивни дни. Продължаваме със засиленото полицейско присъствие. Работата на КАТ също ще продължи, както до момента. Тази организация ще продължи до окончателното прибиране на софиянци”, добави той.

“От вчера има денонощна охрана на площад “Александър Батенберг”. Започна изграждането на сцената. Ще има достатъчно хора, които ще работят в новогодишната нощ”, увери Борислав Муеров.

“На пропусквателните пунктове ще бъдат проверявани всички. Лицата, които са в нетрезво състояние, или искат да влязат с пиротехнически средства или оръжие, ще бъдат отстранявани”, каза още началникът на “Охранителна полиция” в СДВР. По думите му засилено полицейско присъствие ще има и в метростанциите.

“Нямаме сигнали и заплахи за терористични актове в София. Но знаете, че цяла Европа се тресе от такива нападение, затова ние сме длъжни да предприемем всички необходими мерки”, категоричен е той.

Пред медиите началникът на отдел “Пътна полиция” – комисар Тенчо Тенев, заяви, че органите на реда са успели да се справят с пътникопотока, който напуснал столицата на 22 и 23 декември. “Нямахме много тежки пътнотранспортни произшествия. Около 25 пияни шофьори хванахме по празниците и четирима души, употребили наркотични вещества. Същата организация ще продължи и за тези празници. Имаме солидна организация за 1 януари по входовете на София”, обясни той.

“Много често се натъкваме при катастрофите в София водачите да стоят в страни, без да са сложили своите светлоотразителни жилетки, които са задължителни за всеки шофьор. В тъмната част на денонощието дори и светлоотразителният знак не се слага преди пътното произшествие”, каза още комисар Тенчо Тенев.

“Очакваме около 150 000 автомобила да влязат на 1 и 2 януари. Най-големият трафик традиционно ще бъде от магистрала “Тракия”, добави началникът на “Пътна полиция”.

Източник: Пик

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *