Борисов отхвърли поканата на Курц да посрещне Нова година във Виена! Ето къде реши да празнува премиерът…

Бойко Борисов (5)

Министър-председателят Бойко Борисов ще изкара новогодишните празници в София. Премиерът е отклонил поканата на федералния канцлер на Австрия Себастиан Курц да бъде негов първи официален гост във Виена на 1 януари.

Припомняме, че Борисов и Курц проведоха телефонен разговор в началото на декември. Тогава двамата обсъдиха възможностите за по-силно партньорство и сътрудничество между България и Австрия, както и предизвикателствата в рамките на Европейския съюз.

Именно в този разговор министър-председателят получил покана да посрещне Нова година във Виена. Ангажименти в София на първи януари обаче са възпрепятствали Бойко Борисов и най-вероятно той ще събере най-близките си хора у дома за празника.

Както вчера ПИК съобщи, за разлика от натоварената програма на премиера Борисов, държавният глава Румен Радев е намерил време, за да заведе своята съпруга в Австрия за Новогодишния концерт на Виенската филхармония. Освен развлекателната програма, предварителните очаквания са президентът да се срещне със своя австрийски колега Александър ван дер Белен, както и с държавния глава на Естония Керсти Калюлайд.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.