Шефът на „Пирогов“ с горещ коментар: Преборихме се за живота на трима, объркали ракията с антифриза…

пирогов

От началото на 2017 г. до момента през болницата са преминали 214 хил. пациенти. Това каза изпълнителният директор на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ проф. Асен Балтов на брифинг

Директорът на болницата поясни, че през годината „Пирогов“ отново е поела най-тежките случаи от София и България. „Режимът на работа на нашата институция дава сигурност на пациентите и всички знаят къде могат да търсят помощ 365 дни и 24 часа в денонощието“, коментира той. Проф. Асен Балтов допълни, че от началото на 2017 г. до момента са преминали 214 хил. пациенти, от които приети за лечение са 44 хил.

Проф. Балтов отчете, че в сравнение с 2016 г. пациентите през тази година са с 3 хил. повече. „До момента през болницата са преминали 8 900 неосигурени лица, а само за последните четири дни – 127 души. Прави впечатление, че се увеличава броят на пациентите над 65 години“, каза той и уточни, че те са с 1500 повече спрямо 2016 г. „Първо нацията застарява. Това са пациенти, които изискват много по-сериозни грижи, по-трудни са за обслужване, по-енергоемки, повече комплексно и продължително лечение. Това е една от силните страни на „Пирогов“, обясни изпълнителният директор на болницата.

„През празничните дни трима души са приети в УМБАЛСМ „Пирогов“ след употреба на антифриз, а осем са приети заради злоупотреба с алкохол“, допълни още проф. Балтов.

Той обясни, че употребилите антифриз са настанени в токсикологията. Проф. Балтов разказа, че те са погълнали антифриза поради невнимание, тъй като шишето с него е било в близост до това с ракия. Директорът на „Пирогов“ допълни, че едно семейство е настанено в болницата след отравяне при горене на въглища, съобщава ПИК.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории