Проф. Константинов изригна: Стандартът ни на живот се повишава, но пак сме бедни! Живеем два пъти по-зле от европейците…

Михаил Константинов

„Преди 10 години, когато България влизаше в Европейския съюз, нашият стандарт беше 30% от техния. Сега е 50% от техния – това е едно увеличение с две трети”, каза пред Би Ти Ви проф. Михаил Константинов. Въпреки това българите все още живеят два пъти по-зле от европейците, защото заплатите ни са четири пъти по-ниски, а цените – 2 пъти по-ниски.

„Всичко друго е спекула”, обобщи Константинов. По думите му също много се спекулира с броят на българите в чужбина и хората, които живеят в София.

„В чужбина има 1,5 млн. българи с български паспорти, от които 1 млн. са избиратели”, категоричен е той. В София пък постоянно живеят 1,3 млн. души, като идват още 50-60 хил., които работят в столицата. „Влизането в Шенген и еврозоната трябва да стартират така, че да станат необратими и бързи.

При нас падането на борда без влизане в еврозоната ще е пълна катастрофа”, каза още Константинов. Той е категоричен, че сътресения ще има, но минаването към европейската валута ще бъде благоприятно за бизнеса у нас, тъй като вноската за държавния ни дълг ще бъде два или три пъти по-евтина.

Политическа криза е малко вероятно да има през 2018-та. Вотът на недоверие към „Борисов III” е обречен на провал. Обединени патриоти няма да посмеят да се отцепят от властта, защото има резервни играчи, които ще ги заместят.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *