Само в 7DniSofia.bg

Напусна ни последният съветник на Тодор Живков!

костадин чакъров

„Тази нощ, внезапно, от нас си отиде Костадин Чакъров – член на Политическото бюро на СКБ и председател на Съюза на комунистите в България до 2013 година“, съобщиха от съюза.

„Коста почина едва навършил 70 години! Отиде си човекът, отдал цялото си сърце и мисъл на България, на Българската комунистическа партия, на Съюза на комунистите в България! След него остава делото му, което за нас ще бъде пример. Нека бъде светъл споменът за нашия приятел, другар и съратник! Вечна слава, благодарност и поклон пред паметта за другаря Костадин Чакъров!“ Това написа Павел Иванов, председател на Съюза на комунистите в България и Движение „Че Гевара“.

Костадин Чакъров е последния политически съветник (политически помощник според партийното наименование на длъжността, съществуващо до 1989 г.) на Тодор Живков , а преди 1981 г. и на Людмила Живкова,предаде ПИК.

Роден е през 1947 г. в Пловдив. Завършил е Юридическия факултет на СУ. Работи последователно като първи секретар на ДКМС в Пловдив, съветник в апарата на Държавния съвет на Народна република България, заместник-завеждащ икономическия отдел на ЦК на БКП.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.