Андрей Райчев с горещи разкрития за политическата година: “Техноимпекс” няма да свали Корнелия, Борисов стана емисар, а Местан бе демонтиран…

Андрей Райчев

Политическата 2017 година беше лоша за света, но хубава за България, което е изумително. Образува се ситуация, в която Турция стана съмнително член на НАТО, на Европа и на Запада. Това заяви пред Би Ти Ви политологът Андрей Райчев на въпрос за случващото се в света от политическа гледна точка през 2017 година.

“Западът е много активен и иска стабилни Балкани, затова промени политиката си. Европа и САЩ мислят еднакво за Турция и участието на нашата съседка в НАТО е поставена под въпрос”, коментира той.

“Борисов стана емисар на Западните Балкани, а и на Турция. Република Турция беше тръгнала да вкара партия в нашия парламент – ДОСТ. Плашеше ни с бежанци. Това беше преди шест месеца. В резултат от това, че Борисов успя да избори своя посланическа роля и да нормализира отношенията с Турция, сега виждате, че такава партия няма, тя просто изчезна, Местан беше демонтиран”, анализира Андрей Райчев.

“Вероятността в момента Турция да бъде част от ЕС е нула. Но никой не смее да го каже това и Борисов се възползва от тази гънка. Голям успех е това, че у нас идват лидерите на всички държави от Западните Балкани. Ние сме като обединителен център, което ни идва дюшеш”, добави политологът.

“Може да кажем, че за първи път ГЕРБ имат опозиция в лицето на Корнелия Нинова”, каза още той.

“ДПС беше смъртно ранена с Местан и ДОСТ. Не се знаеше дали тази партия ще се спаси. Все още продължават да я има тази рана. И Борисов направи голяма сделка, която дори не е задкулисна, а съвсем открита в най-добрия смисъл. ДПС дължи политически много на Борисов, защото той ги спаси с нормализирането на отношенията с Турция”, обяви Андрей Райчев.

“ДСП няма никакъв интерес Борисов да падне. Нинова трябва да си направи много сериозен извод. Тя заживя в сюжета, че ще вземе властта, но не е съвсем така. Кой й е съюзник – ДПС ли? Не става така”, категоричен е политологът.

“Не смятам, че скандалът с “Техноимпекс” ще свали Корнелия Нинова. Хората в БСП, които я нападат по тази тема, не са силните в партията, а са отиващите си”, каза още той.

“Реалният сблъсък, който ще бъде решаващ, са кметските избори. Не мисля, че Обединени патриоти ще бутнат правителството. Няма тенденции за предсрочни избори”, заключи Райчев.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *