Аномалията продължава! Обявиха прогноза за необикновеното време по дни до Нова година…

София Небе Строеж Времето Улица

Продължава топлото и слънчево време, обхванало страната по Коледа. Синоптици дори се шегуват, че ще изпратим празника с температури, подходящи за великденските празници, а не за края на декември.

На места в низините и котловините сутринта днес ще се образува мъгла или ниска слоеста облачност и там дневните температури ще останат по-ниски, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), цитирани от Фокус. Над останалата част от страната ще бъде слънчево и топло за края на годината. Максималните температури ще са между 9 и 14 градуса.

Атмосферното налягане ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за декември.

Над Черноморието ще бъде слънчево и почти тихо. Максимални температури на въздуха ще достигнат 10 – 12 градуса. Температурата на морската вода ще бъде между 9 и 10 градуса. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

В планините ще бъде слънчево. Ще духа умерен, по билата и силен вятър от запад-югозапад. Максимална температура на височина 1 200 метра около 9 градуса, на 2 000 метра – около 4 градуса.

Утре покрай Дунав и на места в Горнотракийската низина ще има мъгла или ниска облачност и там дневните температури ще остават по-ниски. В припланинските райони ще е слънчево и отново по-топло. Ще се появи вятър от юг-югозапад, по-късно през деня и през нощта срещу четвъртък ще се усили, повече в Източна България и на места, северно от планините. От запад ще се заоблачи.

В четвъртък и петък ще преобладава облачно време. През първия ден в източните райони вятърът ще е все още от юг и температурите ще са високи. На отделни места в страната, с по-голяма вероятност в Южна България, ще превали слаб дъжд, а в петък ще превали на повече места, отначало дъжд, който с усилване на вятъра от запад-северозапад, привечер и през нощта срещу събота в планинските райони и на места в Лудогорието, ще премине в сняг, но бързо ще спре.