Заформя ли се нов скандал? Най-младият канцлер на Австрия попиля България с думите си, които изрече за страната ни

Себастиан Курц

Австрийският канцлер Себастиан Курц призова ЕС да обмисли възможността за въвеждане на „безопасни зони“ в страните, от които бежанците идват в Европа.

Според него е необходимо Съюзът да открие други начини за прекратяването на „провалените“ опити за преразпределяне на мигрантите сред страните членки според квотната система. Това предаде Deutsche Welle. „Заставянето на държавите да приемат бежанци няма да доведе Европа по-напред. Обсъждането няма смисъл“, заяви Курц.

„Мигрантите, които са се запътили към Европа не искат да ходят в България или в Унгария. Те искат в Германия, Австрия и Швеция“, допълни той. Повече от един милион души са навлезли нелегално в ЕС през 2015 и 2016 г. , мнозина от които бягайки от конфликтите и мизерията в Близкия Изток и Африка, уточнява Фокус.

Курц, който преди бе външен министър на Австрия, бе гласен критик на германския канцлер Ангела Меркел с нейната политика на „отворени врати“ към бежанците, заявявайки че тя застрашава самата тъкан на европейското общество.

коментар

 • Мунчо

  24.12.2017 at 19:17

  Ако това е целият материя, за що в заглавието има ‘попиля’?
  Иначе, кое не е вярно в твърденията на канцлера Курц?
  “Повече от един милион души са навлезли нелегално в ЕС през 2015 и 2016 г. , мнозина от които бягайки от конфликтите и мизерията в Близкия Изток и Африка, уточнява Фокус.”
  “Курц, който преди бе външен министър на Австрия, бе гласен критик на германския канцлер Ангела Меркел с нейната политика на „отворени врати“ към бежанците, заявявайки че тя застрашава самата тъкан на европейското общество.”
  А всеки знае, че България няма никакъв принос към конфликтите и мизерията в Близкия Изток и Африка! Защо да плащаме за чужди грехове!?

  Reply

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *