Томислав Дончев отсече: Политиката се нуждае от чувство и емоции! Проблемът не е в опозицията, а в предложенията им – не са добри…

Томислав Дончев (1)

„В политиката трябва да има да има емоции, трябва да има чувство. Това не е чиновническа работа. Само по себе си, това не бива да ни притеснява.“ Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев пред БНР.

По негови думи притеснителното е, когато се поддържа деконструктивен политически репертоар, който отнема възможността да се вземат трудни решения.

Според вицепремиерът от изборите насам репертоарът на левицата е базиран често на популистки настроения. „Атакуват се е примерно абсолютно всички режими или инструменти на управлението. Направихме така, че до голяма степен целия инструментариум, примерно, за управление на публичния ресурс – обществена поръчка, концесия – да звучи винаги, по дефиниция, като нещо лошо“, заяви Дончев.

Според него е нормално да има и съмнения, и подозрения, дори в някакви случаи и злоупотреба с тези режими. Как се управлява без да имаме обществени поръчки и без да се правят концесии, пита вицепремиерът.

По мнение на Дончев мораториумът върху реимбурсирането на иновативните лекарства бил „опит да се направи реформа и да се ограничат злоупотребите в здравеопазването“. Той обаче не бил добре обяснен.

Томислав Дончев обяснява случилото се с липсата на доверие и кризата на обществено мнение. „Когато се получи криза на обществото мнение, когато обществото мнение е убедено, че по този начин се ограничават правата на болните, не остава много избор“ натърти вицепремиерът.

Дончев акцентира, че би приел добра идея от опозицията. „Причината, примерно, да не бъдат приети предложенията, свързани с така наречения алтернативен бюджет (на БСП) е не защото той е предложен от опозицията, а защото предложенията не са добри! От аритметична гледна точка са неверни, грешни, а някои от тях – опасни“, заяви Дончев.

По думите му е редно опозицията да критикува и да предлага алтернативи. Това, което го безпокои е, е предложенията на БСП не са добри.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории