Здравно министерство отпуска 163 млн. лв. за 400 линейки и модернизация на спешните центрове

Линейка Полиция

Управляващият орган на Оперативна програма “Региони в растеж” 2014 – 2020 г. обяви процедура за купуване на 400 линейки и модернизация на спешните центрове, съобщи пресцентърът на регионалното министерство, информира dnevnik.bg

Бенифициент на безвъзмездната финансова помощ на обща стойност 163.5 млн. лв. е Министерство на здравеопазването.

В рамките на крайния срок на процедурата – 30 март 2018 г., Министерството на здравеопазването ще кандидатства за закупуване на 400 линейки, оборудвани със съвременна медицинска апаратура, и за обновяване на 27 центъра за спешна медицинска в областните градове с техните 170 филиала и 6 изнесени екипа.

С изпълнението на проекта се очаква цялостно реформиране на спешната медицинска помощ, с което ще се подобри значително качеството на здравната услуга и ще се осигури по-ефективна здравна инфраструктура.

“Всички лица на територията на България ще имат равнопоставен достъп до медицинска помощ при спешни състояния в съответствие с най-добрите европейски практики и изисквания за своевременност, достатъчност, качество и безопасност”, се казва още в съобщението на регионалното министерство.

Насоките за кандидатстване са обявени на интернет страницата на оперативната програма.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *