Мегаавария предизвика парализиране на половин София, а последствията са ужасни… (СНИМКИ)

1513947850-2111526913

Голяма електроавария остави половин София без градски транспорт. Причината за аварията е прекъснат от ЧЕЗ кабел на електрозахранването.

Според ЧЕЗ причината е авария на кабел на столичния електротранспорт, който е причинил пожар в тяхна подстанция на „Витошка” и „Пенчо Славейков”. От ЧЕЗ обясниха, че работят върху проблема и това ще отнеме не по-малко от час. Ще е необходимо и още време, за да могат линиите на градския транспорт да влязат в график.

Повредата обхваща район с движение на трамваи 7, 1, и 6, както и тролеите 8, 2, 9, 1 и 5. От Центъра за градска мобилност спешно са пуснали всички налични автобуси, които да компенсират липсващите електрически превозни средства.

В цялата столица се образуваха големи задръствания заради липсата на транспорт.

На официалната си страница, кметът Йорданка Фандъкова сподели, че движението на тролеите е възстановено: “Поради авария в контактно-кабелната мрежа на електротранспорта временно е спряно движението на трамваите по линии №4, №5, №7 и №11 по бул. “България” и по бул. “Цар Борис III” .

Вече е възстановено движението на тролейбусите по линии – №2, №8 и №9. Екипи работят по отстраняване на аварията с електрозахранването по бул. „България“ и бул. „Цар Борис III“.”

Източник и снимки: bTV