Само в 7DniSofia.bg

Цветанов изригна с топ разкрития! Съпартийците на Нинова хвалели ГЕРБ тайно зад гърба й! Нападна и Йотова за коментара…

Цветан Цветанов 1 (2)

София е едно привлекателно място, чужденци идват за кратка почивка тук. Столична община си върши работата перфектно. Така отговори Цветан Цветанов на въпрос за скандала в детската градина в Горна баня, чиято директорка е уволнена. Той отказа да коментира даването на рушвети по 5000 лева за вкарването на деца по втория начин.

“Трябва да се чуят и двете страни, нека миен прокерката”, заяви Цветанов по темата. “Повече са добрите неща”, обясни той.

“Не само Ахмед Доган, дори представители на БСП казват, че само ГЕРБ може да управлява в България. Те не искат да бъдат разкривани имената им, за да не влизат в конфликт с управлението. Това, което каза Доган е сериозно политическо изказване. Няма политическа договорка с ДПС. Неговата реч малко се различава от позицията на парламентарната му група. те заявиха, че ще има вот на недоверие заедно с БСП. Доган може да ни е политически опонент, но е прав. Какво каза – отиваме на избори “стани, за да седна”. Спомняте си аферата “Костинброд”, нали, заяви Цветан Цветанов в ефира на bTV.

Запитан за скандалното изказване на вицепремиера Валери Симеонов за концесията на плажовете, Цветанов отсече: “Днес с Валери Симеонов и група депутати ще направим полет до Одеса. Нямаме проблеми. Няма проблеми и в коалицията. Не приемам начина и подхода да минава тази комуникация през медиите. Уважавам и Симеонов, и другите ни коалиционни партньори – Краси Каракачанов, Волен Сидеров. Не може да сме на едно мнение по всички теми.”

“Всички искаме да има втори лифт на Банско. Всичките приятели и познати казват, че ще са в Банско или Разлог за празниците и ще карат ски. И аз ще съм там. Много е важно да развием регионите. Важно е да има условия да караме ски в България, а не да ходим в чужбина. Но трябва да се мине през процедури. Има една европейска директива от 2016 г. и всичко трябва да се съобразява с нея.”, каза още Цветанов.

“Премиерът не е бламирал здравния министър”, отсече председателят на парламентарната група на ГЕРБ по въпроса за мораториума върху новите лекарства, който беше отменен от парламента. “Ние деактивирахме активността на министър Ананиев да ограничи нарушенията и злоупотребата, но с това решение се вслушахме в искането на хората”, добави той.

Цветанов коментира и обвиненията на вицепрезидента Илияна Йотова, че не си владее групата депутати и че президентът Радев е неговия кошмар, на който тлябва да се извини. “Това сериозно ли е? Бих й пожелал весели празници и да си гледа работата. Няма да коментирам нищо за Румен Радев, защото утре ще кажат – влезе в студиото и започна. Искам радев да каже позицията си за Крим, за посещението на Путин, за европриоритетите ни”, заяви Цветан Цветанов.