Напусна ни прекрасен ангел! Синеоката Йоана не успя да се пребори с болестта…

йоана христова

7-годишната Йоана Христова от Велико Търново, чиято кауза обедини хиляди хора от цялата страна и чужбина, снощи си отиде от този свят.

Синеокият ангел около две години води смела битка срещу коварно онкологично заболяване.

„Скъпи приятели, Бог прибра Йоанка при себе си. Преди Коледа на небето изгря нова звезда. Звезда, която ще огрява всички! Боли много, но Йони за седем години ни даряваше само усмивки и щастие и затова нека я изпратим с много целувки, изпратени към небето! Запомнете Йони с големите си сини очи и широка усмивка. И вярвайте, че още един ангел бди над всички нас! Обичаме те, Йони“, написаха близките на детето в страницата „Да помогнем на Йоанка в тежката борба с рака“ във Фейсбук.

Красивото търновче страдаше от тумор в мозъка. Нейното лечение се превърна в кауза за много хора, които събираха средства за лечението й и се молеха за оздравяването на Йони, съобщава Дарик.

Едно от най-трогателните дарения, беше направено от майка на починало дете, която дари 30 000 лева, за да помогне за спасяването на живота на Йоанка. Даниела от Русе изгуби сина си Дилян, който страдал от тумор на гръбначния стълб и реши да дари събраната сума, за да помогне на друго дете.

Момиченцето показа невероятна сила за живот и докрай запази усмивката си за всички, които обедини и направи по-добри.