Ето ги! Учениците, които направиха опит да убият таксиметров шофьор се оказаха истински пишлемета (СНИМКА)

таксиджия

Учениците Костадин и Симеон, заканили се да убият таксиджия, след като му задигнали оборота, бяха докарани току-що в съда. След минути започва заседанието на Апелативен съд – Бургас, което ще разгледа жалбите на двамата срещу взетата им от Окръжен съд – Ямбол постоянна мярка за неотклонение “задържане под стража”, съобщава “Бургас24”.

Учениците, единият от които все още непълнолетен, са подведени под наказателна отговорност за това, че на 11.12.2017 г. около 20:30 часа в ямболското село Дражево, действайки в съучастие като съизвършители са направили опит да отнемат чужди движими вещи от владението на 31 – годишен таксиметров шофьор на лек автомобил “Форд” и парите от оборота, с намерение противозаконно да ги присвоят.

Двамата са употребили сила и заплашване – възпроизвели изстрели с газов пистолет и въздушна пушка в областта на гърба на водача на автомобила и са го заплашили с нож. Деянието е придружено с опит за убийство на пострадалия, като престъплението е останало недовършено поради независещи от дейците, причини.