Вече няма къде да мърдате! Цацаров обяви, че започва разследване на Пеевски, заради турския сигнал за контрабанда

7 Dni Sofia21.12.2017
Сотир Цацаров (2)

Прокуратурата започва проверка по доклада на турските служби за „Булгартабак”. Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров по време на брифинг във връзка с доклада на турските служби за „Булгартабак”.

„Докладът е предаден от МВР, изпратен ми е от министър Радев.“

Заедно с това са изпратени и съответни писма, които определят степента на конфиденциалност на този доклад и начинът, по който може да се работи с тази информация”, посочи Цацаров.

По думите му ще бъде поискана информация от всички институции, които разполагат с такава, за контрабанда с тютюневи изделия.

„Такива данни ще бъдат изискани и от Агенция „Митници”. Ще трябва да се сравни целият износ на тютюневи изделия, който е осъществен от страната, но да бъде сравнен с производството на самата фирма”, обясни още главният прокурор.

За доклада се знае от няколко месеца, но тъй като в него се посочва „Булгартабак“ на Делян Пеевски, властите се опитваха да го заметат под чергата. Големият обществен шум обаче го осветли.

Припомняме, че заради подозренията за гигантска контрабанда с цигари, Турция обави Делян Пеевски за „персона нон грата“.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории