Извергът Мехмед с пълни самопризнания за убийството на Дамла! Ето как е отнел живота на 7-годишното детенце

Сотир Цацаров (4)

Убиецът на малката Дамла от Момчилград – 25-годишният Мехмед, първи братовчед на 7-годишното момиченце е направил самопризнания пред съдия. Ако бъде признат за виновен, го грози затвор от 15 до 20 години или доживотен затвор без право на замяна, тъй като е убил детето по особено мъчителен начин.

Майката Садет пък все още е в ареста, тъй като беше обвинена, че е оставила дъщеричката си без родителски надзор.

25-годишният Мехмед имал ключ от жилището на Муса в кв. „Слава“. Той работел заедно с майката Садет в една и съща фабрика, споделиха съседи на почернената жена. Предполага се, че сутринта е решил да я причака в апартамента ѝ и затова е влязъл вътре. Дамла, която спяла в креватчето си, обаче го усетила и започнала да вика.

Това провокирало изверга да запуши устата на детето. Той натискал силно, като задържал и нослето на Дамла, докато спре да диша, признал самият Мехмед пред криминалисти. Когато Садет се прибрала у дома след нощна смяна, телцето на дъщеричката ѝ все още не било изстинало и тя изпаднала в шок. Започнала да звъни на тел. 112, съседи чули писъците и също извикали помощ.

Тепърва ще се установява откъде Мехмед е имал ключ от апартамента на Садет, както и защо е искал да разговаря с майката. „Убийството е извършено в креватчето на детето, а след това Мехмед е залепил устата му с тиксо“, са обяснили разследващи пред “Телеграф”.

Почти цял ден вчера униформените от Момчилград правеха обиски в жилището на Мехмед. С него е бил и извършен следствен експеримент. Хора от града коментираха през сълзи, че таткото на удушеното момиченце вече се е върнал у нас и бил на успокоителни и под лекарски надзор, тъй като изпаднал в шок от случилото се.