Само в 7DniSofia.bg

Илияна Йотова направи на дроб-сърма дясната ръка на Бойко: Не може да си управлява групата! За него Румен Радев е ходещ кошмар

Илияна Йотова Румен Радев

Вицепрезидентът Илияна Йотова завъртя звучен шамар на мнозинството в парламента. Поводът – мораториума върху лекарствата, за което те отхвърлиха ветото на президента Румен Радев, а после се обърнаха на 180 градуса.

Днес мораториумът ще падна, след като на Председателски съвет всички се подписаха под това решение.

“Цветан Цветанов трябва да се извини на президента. Той очевидно не си владее групата”, заяви Йотова пред Би Ти Ви.

Тя коментира как думите на премиера Бойко Борисов са обезмислили обясненията на здравния министър Кирил Ананиев за мораториума върху лекарствата. “Министър-председателят бламира здравния министър, който две седмици обясняваше с аргументи защо е нужен този мораториум”, обясни Йотова.

“В президентството се убедихме – няма да дочакаме коректен тон от ГЕРБ”, коментира тя отношението на управляващите към „Дондуков“ 2.

“За Цветанов Радев е ходещ кошмар – всеки ден му показва – загубих тези избори”, добави Йотова.

Според нея стабилността, за която говорят от ГЕРБ не се основава толкова на икономически показатели, а на желанието на ГЕРБ да останат във властта.

Илияна Йотова отговори и на въпроси, свързани намеренията на ГЕРБ да отпадне давността за приватизацията и с участието на лидера на БСП Корнелия Нинова в раздържавяването на “Техноимпекс”.

„Аз съм от хората, които подготвиха „Бялата книга за приватизацията“, която сега се размахва. На същата позиция съм. Цялата пушилка се вдигна заради Корнелия Нинова. Тя трябваше да бъде елиминирана като лидер на опозицията“, коментира Илияна Йотова. И попита риторично къде е този закон, който трябваше да направи ревизия на прехода?

Запитана разделена ли е БСП – Йотова каза: „Очевидно има проблем“. Но бе категорична, че той няма да прерасне в разделение в партията и смяна на лидера.