ИЗВЪНРЕДНО! Прокуратурата обяви кой е убиецът на Дамла! Наказанието – от 15 години до доживотен затвор без право на замяна…

дамла

Днес, 20.12.2017 г. Окръжна прокуратура – Кърджали привлече като обвиняем и задържа до 72 часа  Мехмед Г. Х. за убийството на 7 годишната Дамла М., която бе намерена мъртва сутринта на 17.12.2017 г. в дома си в град Момчилград, предаде БЛИЦ.

Това съобщиха официално от Прокуратурата в Кърджали. Мехмед Г.Х. е обвинен в това, че на 17.12.2017 г. умишлено е умъртвил малолетната Дамла Муса, като убийството извършено по особено мъчителен начин за жертвата – престъпление по чл. 116 ал.1 т.4 и т.6 от Наказателния кодекс. За престъплението по чл.  116 ал.1 т. 4 и т.6 от НК се предвижда наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвори без замяна.

Задържаният е племенник на майката на детето и е имал ключ от жилището им, с помощта на който е проникнал в него в ранните часове на 17 декември 2017г. Съдебно медицинската експертиза е установила причината за смъртта на малолетната пострадала – задушаване.

Все още не са изготвени заключенията на назначените от прокуратурата експертизи: комплексна ДНК, дактилоскопна и физикохимична експертиза на веществени доказателства и съдебно- техническа експертиза на приобщени по делото средства за мобилна комуникация. Мехмед Г.Х. е направил самопризнания.

Припомняме, че майката на починалото дете е привлечена в качеството на обвиняема за извършено престъпление по чл.182, ал.1 от Наказателния кодекс за това, че на 16/17. 12.2017 г., като родител е оставила детето си без надзор и достатъчно грижа и с това е създала опасност за неговото физическо и душевно развитие. Седет Ю. Муса е задържана с постановление на прокурор за срок от 72 часа. Разследването продължава.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории