Само в 7DniSofia.bg

Спирките в София по-модерни от всякога! Вижте какви технологии ни очакват през новата 2018 година…

Автобус София

220 нови информационни табла ще бъдат монтирани по спирките на градския транспорт в София. Това съобщи зам.-кметът по транспорт Евгени Крусев на семинар “Проект за бюджет на Столична община за 2018 година“.

Общината ще стартира и пилотно видеонаблюдение на спирките на градския транспорт, за да се гарантира сигурността на гражданите, съобщава „Монитор“. Първите камери ще бъдат поставени по маршрута на трамвай 5 – от “Княжево” до Съдебната палата. В проектобюджета на общината са предвидени 37,5 млн. лв за реконструкция на трамваен път.

Релси ще бъдат подменяни по “Граф Игнатиев”, бул. “Цар Борис |||”, ул. “Каменоделска” и др. Зам.-кметът обясни, че догодина е предвидена и доставка 162 нови газови автобуси и по този начин ще бъде обновен целият автопарк на градския транспорт. Отделно през 2018 г. София трябва да има първите 20 електробуса. Договорът за 13 нови трамвая също е сключен се очаква да пристигнат до края на 2018г. На обсъждане пък ще бъде подложена идеята за удължаване на трасето на тролей 5 от ж.к “Младост” 1 към ж.к “Младост” 2. За сметка на това обаче, е възможно да бъде закрит автобус 306.

“В най-скоро време трябва да пристигне първият метровлак за новата линия на метрото. Депото вече е в много напреднал стадий на изграждане. Метровлаковете ще бъдат от най-модерно поколение, които позволяват движение и без машинист“, обясни Крусев. Малко по-рано кметът на София Йорданка Фандъкова съобщи, че Центърът за градска мобилност ще започне изграждане на два буферни паркинга край спирки на метрото – при националния стадион „Васил Левски“ и при станция „Люлин“.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.