Валентин Радев с шокиращо разкритие: Вкарахме в училищата 17 500 потенциални престъпници…

Валентин Радев (4)

С предприетите мерки от правителството за връщане в училищата на деца, които не ги посещават, в клас са били вкарани 17 500 потенциални престъпници, каза днес министърът на вътрешните работи Валентин Радев. Изказването дойде в рамките на парламентарния контрол в отговор на въпрос за предприетите мерки срещу битовата престъпност, предаде dnevnik.bg

Министърът посочи, че намаляването на престъпленията и увеличаването на разкриваемостта са сред основните приоритети в плана на МВР до 2021 година. Като вече предприети мерки Радев посочи разширените правомощия на работещите по трудов договор към МВР.

С изменения в Закона за частната охранителна дейност щели да се мобилизират и работещите за тях в борбата с престъпността. Сериозно се работило и по превантивната дейност.

До момента в МВР са назначени 1342 нови служители, каза Валентин Радев. Капацитетът на полицейската академия за обучение на полицаи пък бил удвоен.

Министърът посочи, че статистиката показва, че от януари до ноември има спад на броя на престъпленията с 3.8% до 96 125. Най-сериозен е спадът при кражбите на коли – 28.5%, следват грабежите 12.1%, кражбите 9.9% и измамите 9%.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.