Само в 7DniSofia.bg

Изследване: Мая Манолова е хита на политическия „пазар“, това, което чака Марешки на нови избори е убийство!

7 Dni Sofia14.12.2017
Мая Манолова

На пресконференция от Центъра на анализи и маркетинг оповестиха данните от последното им проучване за обществено-полиитческата ситуация в България.

Традиционно най-висок процент от анкетираните са отговорили, че основният проблем в страната са ниските доходи – 70%, следвани от безработицата – 41.6% и здравеопазването – 39.5%. След като през последните месеци се заговори усилено за корупция по високите етажи на властта, този проблем измества дори престъпността и се нарежда на четвърто място – 37.2%.

Данните от изследването сочат, че с най-голям рейтинг на доверие остава президентът Румен Радев – 60.9%, следван от омбудсмана Мая Манолова – 60.4%, кмета на София Йорданка Фандъкова – 50.7%, и премиера Бойко Борисов – 41.7%. Забелязва се, че Мая Манолова вдига значително своя рейтинг през последните месеци заради активната си дейност.

На въпрос „За кого щяхте да гласувате, ако парламентарните избори бяха днес“, най-голям процент от запитаните отговарят: ГЕРБ – 25.9%. На второ място се нарежда БСП с 22.4%, следвана от ДПС – 5,1%, Обединени патриоти – 4.4%, Реформаторския блок – 3.1%, и „Воля“ с унищожителното падение до 0.8%.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.