Валери Симеонов разкри от какво го е страх Бойко Борисов! Сега, който иска да свали кабинета, вече знае какво да направи

7 Dni Sofia10.12.201732320
Валери Симеонов
След като правителството на премиера Бойко Борисов пое курс към пълно удовлетворяване на инвеститорските намерения за разширяване на ски зоната в Банско, кабинетът реши да отложи със седмица промяната на концесионния договор на екоминистерството с фирмата “Юлен”.

Борисов просто си изсмука от пръстите няколко аргумента, за да може да отложи разглеждането на договора. Причина е, че има неистов страх от “Зелените”, които отново могат да блокират “Орлов мост” с протестните си действия”, посочи вицепремиерът Валери Симеонов.

Той заяви, че е подготвил решение на Министерския съвет, което е било съгласувано с всички институции още през 2013 година.

“Стана ясно, че причината то да не се приеме е предварителна договорка. Министър-председателят и министърът на туризма започнаха да си прехвърлят топката. Истината е, че изграждането на този втори лифт в Банско ще реши проблема със задръстванията и километричните опашки”, категоричен бе Симеонов.