Григор сигурно иска 2017-та да не свършва! Нови две признания за него, едното закри Гришо като …г-н Шарапов

7 Dni Sofia09.12.201721320
григор

Тенисът е индивидуален спорт с жестока конкуренция, но извън корта много често играчите са приятели.
Пример за това са отношенията между Григор Димитров и Рафаел Надал. Тази година българинът отиде в академията на испанеца в Майорка, двамата тренираха заедно и направиха разходка с лодка.

Коментарът е на Tennis.com, а като примери са посочени също отношенията между Надал и Роджър Федерер и Федерер – Анди Мъри, цитира още “24 часа”.

Италианското списание “Тенис” отличи Григор Димитров като един от тенисистите на 2017 г. и сложи българина на корицата на последния си брой за годината със заглавие “Майстор Гриша”.

“Клонингът на Роджър Федерер рискуваше да бъде запомнен като г-н Шарапов. Сега, в пълната си техническа и атлетична зрялост (и възползвайки се от отсъствието на някои от водещите тенисисти), Димитров стана първи след извънземните Надал и Федерер. И най-накрая се е насочил към голямата цел – титла от “Големия шлем”. Междувременно той изгради приятелство с Надал и двамата започнаха да тренират заедно. Ако тренираш с Рафа, винаги ще излезе нещо положително. Сервисът започна да бъде болезнен за съперниците, бекхендът се завърна и е като бръснач за този от другата страна на мрежата. Тялото достигна пълната си зрялост в комбинация от сила и подвижност. Ако добавим и проблемите на някои от водещите тенисисти, Димитров се възползва и завърши годината като номер 3, а над него са само възкръсналите Федерер и Надал”, пише списанието.